vitamine-T-logo
zondagavond

Zondagavond…als het huilen je nader dan het lachen staat

Heb jij ook heerlijk genoten van je vakantie? Het is zondagavond na je vakantie en morgen mag (moet) je weer beginnen, maar het huilen staat je nu eerlijk gezegd nader dan het lachen. Na de vakantie ga je het allemaal anders doen. Hoe vaak heb jij dat al met jezelf afgesproken?

Je hebt je wellicht voorgenomen om je wat minder druk te maken over bepaalde zaken. Misschien heb je je wel voorgenomen om nu eindelijk eens op zoek te gaan naar een andere baan.

‘Ik ga het echt doen hoor’

Ja…dat ga je doen. Die gedachten zorgen ervoor dat je weer enigszins gemotiveerd je bed uitkomt. Vervolgens gaan de weken voorbij en voor je er erg in hebt, staat de herfstvakantie alweer voor de deur. En kom je tot het besef dat je weer niet in actie bent gekomen. Je bent vooral heel goed in excuses verzinnen waarom je nú nog niet in actie komt…’maar ik ga het écht doen hoor’ hoor je jezelf tegen je partner snauwen als reactie op zijn o zo rake opmerking: ‘Als het je niet bevalt, dan ga je toch. Je bent toch geen boom.’

Mijn excuses:
– een man die zelfstandig ondernemer is en het dus voor mij beter is geen risico te nemen;
– het feit dat ik kleine kinderen heb, dus ik kan de ‘rust en regelmaat’ van een stabiele baan nu goed gebruiken;
– de functie sluit toch aan bij mijn opleiding. Er zijn er genoeg die willen ruilen;
– ik heb eigenlijk wel leuke collega’s, misschien vind ik die nergens meer;
– prima werkgever waar ik al bijna acht jaar werk en we weten wat we aan elkaar hebben.

Plafond staren

Maar ondertussen lig je ‘s nachts naar je plafond te staren omdat je weet dat je het zo eigenlijk niet meer wilt? Maar wat dan wél? 

Een paar jaar geleden zat ik er precies hetzelfde bij. Vooral gefocust op verwachtingen en randzaken, maar niet op wat ík nu echt wilde.

Het is tijd dat je de focus eens gaat leggen op jezelf in plaats van op anderen. Jouw geluk wordt niet bepaald door externe factoren, maar door je innerlijke wereld. Door meer inzicht te krijgen in wie je bent, wat je kunt en vooral op hoe je denkt, ga je grote stappen zetten. Ja…ook jij!

Wil jij over 3 maanden:

 • klaar zijn met het ‘is dit alles’-gevoel?
 • weten waarin jij het verschil kunt maken?
 • erachter komen hoe je brein werkt en overtuigingen ontstaan?
 • weten hoe je overtuigingen om kunt buigen om ze voor je te laten werken?
 • weten hoe jij je innerlijke criticus kunt omarmen?
 • weten hoe jij jezelf kunt afstemmen op succes?

Uit je comfortzone

Gun jezelf een investering in jezelf. Vraag jezelf eens af waarom je niet investeert. Zijn dit misschien excuses om niet uit je comfortzone te komen? Je weet het:

de mooiste dingen gebeuren buiten je comfortzone

Je kunt beter spijt hebben van iets wat je wel hebt gedaan dan iets wat je niet hebt gedaan. Je kunt dan jezelf nooit kwalijk nemen dat je het niet hebt gedurfd. Je kunt beter springen met het risico te vallen dan stil te blijven staan. Als je ‘valt’ heb je je misschien pijn gedaan. Dat gaat (meestal) snel over. Je bent weer een ervaring rijker. Als je stil blijft staan kom je nergens. Jij wilt over een aantal jaar toch ook niet denken: ‘had ik maar…..’?

Kom nu in actie zodat je voor de herfstvakantie nog inzicht hebt in jezelf en weet hoe je je af kunt stemmen op succes. Zodat je die powervrouw bent, die je diep vanbinnen voelt.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

 • Katrien

  |

  Zo herkenbaar! Ik ga het doen!

  Reply

Laat een reactie achter