vitamine-T-logo
gedachten

Zit jij gevangen in jouw verhaal?

Dinsdagavond 1 augustus. Op mijn schoot ligt het boek ‘De kracht van het nu’ van Eckhart Tolle. Ik kan me er nog niet toe zetten om verder te lezen waar ik die middag op het strand gebleven was. Het is een ontzettend goed boek, begrijp me niet verkeerd, maar het NU biedt op dit moment te veel moois om er van ‘weg’ te gaan.

De schoonheid van de wereld

Ik lig op een ligstoel in de tuin van ons (tijdelijke) huisje aan de Côte d’Azur. De geuren van een warme zomeravond vermengen zich met lichte tinten van een bbq-geur en komen zacht mijn neus binnen. Mijn oren worden vermaakt door het constante gezoem van krekels, afgewisseld met het geblaf van honden die reageren op het vuurwerk in de verte.

Mijn ogen zien, meer dan anders, de schoonheid van de wereld. En ik besef me dat we eigenlijk maar een klein deel zijn van een veel groter geheel. Ik tel 12 verschillende bomen in de tuin, twee vliegtuigen en diverse vogels. Dit alles terwijl ik onder een pergola met mooie bloeiende passiebloemen zit.

Het zijn vooral momenten als deze waarop ik besef hoe gelukkig ik me voel. Ik geniet intens en probeer de ‘scene’ door diepe inademing op te slaan in mijn hart.
Sinds ik voor mezelf begonnen ben en steeds meer ontdek wie ik nu eigenlijk ben, heb ik momenten als deze steeds vaker. Ook thuis. Ik zou het wel van de daken willen schreeuwen dat dit voor jou ook zo kan zijn. Ik wil je laten beseffen dat je zelf kapitein op jouw schip bent. Je laten beseffen dat je in een verhaal gevangen zit, waar je zelf de schrijver van bent. 

Gedachten en emoties

Onze gedachten en ook emoties worden uitgelokt door onze dagelijkse ervaringen. Veel van onze keuzes en gedragingen vinden dus automatisch plaats. We zijn als het ware geprogrammeerd en reageren vanuit een eerste impuls. Maar… je kunt zelf je gedachten bepalen. Nu is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wat helpt is om inzicht te krijgen in:

 • Hoe je gedachten werken
 • Waar ze vandaan komen
 • Hoe je gedachten kunt ombuigen 
 • Hoe overtuigingen ontstaan

De lichte gelukzalige tinteling in mijn hart, maakt plaats voor een lichte irritatie. Irritatie als gevolg van de vele muggenbeten. Ik besef dat het tijd is voor mijn boek, want ik accepteer nog niet goed ‘dat wat is’… de mug.

Jouw verhaal

Wil je zelf aan de slag om meer inzicht te krijgen in jezelf? In mijn programma ‘Inzicht in jezelf‘ staan we stil bij hetgeen jou uniek maakt en krijg je inzicht in jouw gedachten en alles wat daaruit voortvloeit, zodat ook jij je eigen verhaal kunt gaan schrijven.

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Reacties (14)

 • AImee

  |

  Hoi, Met veel interesse gelezen. zelf woon ik in de Cote d’Azur dus ik weet hoe mooi het hier is 🙂 En ook die muggen herken ik helaas 😉 Bedankt voor de tips om je gedachten te bepalen. Ik ga er vandaag eens extra op letten.

  Reply

  • Anja Zerrouk

   |

   Hallo Aimee, wat een heerlijke streek is dat. Succes met de tips.

   Reply

 • Gudrun

  |

  Mooi,aangenaam om te lezen, en ik lag even naast jou mee te genieten van die mooie passiebloemen, de muggen hebben ons dus verstoort. Ja, bewust gaan leven en kiezen in het ‘NU’ <3 heel mooi geschreven

  Reply

  • Anja Zerrouk

   |

   Dank je Gudrun. Fijn dat ik je zo mee kon nemen in mijn verhaal.

   Reply

 • Anja

  |

  Inspirerend, door dit te lezen besef ik toch weer opnieuw dat ik meer van het moment moet leren genieten…

  Reply

  • Anja Zerrouk

   |

   Dank je Anja, en het zijn ook vooral de kleine dingen die het genieten waard zijn.

   Reply

 • Patricia

  |

  Bewust genieten in het hier en nu van alle prachtige dingen om je heen. De wereld is dan ineens zoveel mooier 😉

  Reply

  • Anja Zerrouk

   |

   Helemaal mee eens.

   Reply

 • Liza

  |

  Heerlijk om zo in het hier & nu te zijn; dat mag inderdaad nog veel vaker!!

  Reply

  • Anja Zerrouk

   |

   Zeker Liza, ik kan oprecht zeggen dat het me vaak lukt.

   Reply

  • Anja Zerrouk

   |

   Dank je.

   Reply

 • Trudie Kissen

  |

  Wauw, wat prachtig geschreven en het is zo belangrijk om te leren genieten van de kleine dingen, de rust, maar ook van de passiebloemen en zelfs de muggen…
  Ik doe het steeds vaker echt rust momentjes inplannen.
  Heerlijk genieten van mijn tuin en alles wat er in rond fladdert…genieten met hoofdletter G.

  Reply

  • Anja Zerrouk

   |

   Dank je Trudie

   Reply

Laat een reactie achter