vitamine-T-logo

De vakantie is toch écht weer voorbij

Vakantie is bedoeld om weer even op te laden. Na een vakantie heb je weer een buffer opgebouwd om zo beter bestand te zijn tegen toekomstige stressoren die je op het werk of misschien wel privé tegenkomt. Je zag afgelopen weken overal blogs voorbijkomen met thema’s als:

  • 5 tips om te vakantie door te komen
  • 6 tips om bij te komen van het werk
  • 7 tips om te onthaasten op vakantie

Paniek

Maar na een aantal weken is de vakantie toch echt weer voorbij. Je moet weer aan het werk. Het idee alleen al geeft je een paniekerig gevoel. Na de vakantie ga je het allemaal anders doen. Hoe vaak heb jij dat al met jezelf afgesproken?

Je hebt je wellicht voorgenomen om je wat minder druk te maken over bepaalde zaken. Misschien heb je je wel voorgenomen om nu eindelijk eens op zoek te gaan naar een andere baan. Ik heb dit ook gehad. Na een vakantie dacht ik dan dat ik mijn horizon ging verbreden en op zoek zou gaan naar een andere baan. Ik had me aangemeld op allerlei vacaturesites en e-mails ingesteld zodat ik geen vacature meer zou missen. Iedere keer als ik een melding kreeg van een passende vacature opende ik hem meteen. Steeds vaker dacht ik bij mezelf: ‘weer meer van hetzelfde’. 

Je kunt beter springen met het risico te vallen, dan stil blijven staan.

Ik had met mezelf afgesproken dat mijn volgende baan een functie was die mij op het lijf geschreven was. Misschien wel dezelfde functie, maar dan in een totaal andere omgeving. Een omgeving waar ík meer tot mijn recht kwam. Om die functie/omgeving te zoeken, moest ik natuurlijk wel weten wie ík ben. Wat is mijn kracht? Wat maakt mij uniek? Wat vind ik belangrijk in een baan? Wat wil ik leren? Wat wil ik betekenen? En ga zo nog maar even door.

Innerlijke Criticus

Vervolgens moest ik er van mezelf ook iets mee gaan doen. Maar wat? Dit is ook nog niet zo makkelijk. Ik zag een hoop beren op de weg. Beren die er helemaal niet waren. Het was gewoon mijn Innerlijke Criticus die me onzeker maakte.

Ik heb lang getwijfeld of ik het gesprek met mijn leidinggevende aan moest gaan. Nu snap ik niet waarom ik dat niet eerder heb gedaan.

Als je graag iets anders wilt, dan ben jij toch echt degene die in actie moet komen. Over het algemeen komt die nieuwe uitdaging je niet aanwaaien. Wil je graag iets anders, maar weet je niet goed wat dat ‘iets’ is? Kom in actie en ga op onderzoek uit naar wat je leuk lijkt. Met mijn talentenprogramma kun je dit thuis, in eigen tijd, op tijdstippen dat het jou uitkomt onderzoeken. Je werkgever hoeft van niets te weten. Je kunt dit in alle rust doen en je hoeft op het werk geen ‘spreekwoordelijke’ slapende honden wakker te maken.

Spring!

Je kunt beter spijt hebben van iets wat je wel hebt gedaan dan iets wat je niet hebt gedaan. Je kunt dan jezelf nooit kwalijk nemen dat je het niet hebt gedurfd. Ik las laatst ergens dat je beter kunt springen met het risico te vallen dan stil te blijven staan. Dit is helemaal waar. Als je valt heb je je misschien pijn gedaan. Dat gaat (meestal) snel over. Je bent weer een ervaring rijker. Als je stil blijft staan kom je nergens. Jij wilt over een aantal jaar toch ook niet denken: ‘had ik maar…..’?.

Wat gaat jouw volgende stap zijn?

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter