vitamine-T-logo

Tweestrijd

Het moet anders, dat is zeker. Maar mijn hoofd doet niet altijd wat mijn hart wil. Ik blijft het gevoel houden dat mijn baan niet helemaal is wat ik wil. Of toch wel? Want ik heb een goed inkomen en zekerheid. Oh nee… dat is weer typisch mijn rationele hoofd dat tegen me spreekt. Altijd maar die tweestrijd.

Wie je écht bent.

Ik heb een masterdiploma op zak en een functie die (deels) op mijn opleiding aansluit. Na veel innerlijke strijd heb ik niet zo lang geleden besloten het roer om te gooien. Ik heb mijn goede baan, goed inkomen en zekerheid vaarwel gezegd om nu eens een keer mijn hart te volgen. Mijn hart dat mijn hoofd al een aantal jaar probeert te vertellen dat mijn functie niet aansluit bij wie ik écht ben, maar meer bij wat er van me verwacht wordt.

Het moet anders, dat is zeker.

Wie je écht bent, is een vraag waar maar weinig mensen het antwoord op weten. Het is ook niet erg om daar gedurende je loopbaan achter te komen. Wat ik wel weet is dat ik iets voor mezelf wil beginnen. Mensen verder helpen die zich herkennen in mijn verhaal, dat wil ik. En daarbij zelf mijn koers bepalen. Spannend? Ontzettend spannend, want hoe zal het me vergaan als ondernemer. Wat gaat er op mijn pad komen? Ben ik commercieel genoeg? Kan ik anderen inspireren met mijn verhaal? O nee… weer mijn hoofd waar ik naar luister.

Juiste keuze

Dat ik de juiste keuze heb gemaakt om mijn vaste baan vaarwel te zeggen, daar ben ik van overtuigd. Dat is namelijk wat ik in mijn hart voel. Wat de toekomst me gaat brengen weet ik nog niet. Soms betrap ik mezelf erop dat ik beren op de weg zie en onzeker ben over mijn eigen capaciteiten. Gaandeweg ben ik er achter gekomen dat dit heel normaal is en dat iedereen dit heeft. Ik zie iedere dag als een nieuw begin en probeer in kleine stappen vooruit te denken. Hierdoor boek ik sneller successen en dat geeft me een boost om door te gaan.

Nu heb ik mijn hart gevolgd en ben ontzettend trots op mezelf. Mijn hoofd volgt vanzelf.

Wil je zelf ook gaan ontdekken wat je in je hart wilt? Kijk dan eens wat het talentenprogramma voor jou kan betekenen.

Vind je deze blog interessant, dan zou ik het leuk vinden als je hem zou willen delen. De social media buttons vind je hieronder.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter