vitamine-T-logo
spiritualiteit

Toeval of niet?

Eerder schreef ik een blog over spiritualiteit. Nu weer een blog die ik twee jaar geleden niet geschreven zou hebben. Ik wil namelijk nog een vervolg geven op de vorige blog over spiritualiteit.

Er gebeurt de laatste tijd een aantal zaken, dat ervoor zorgt dat ik ga twijfelen. Niet aan mezelf hoor, maar meer of het aardse wel alles is.
Nu geloof ik niet in God of engelen of iets dergelijks, maar wel dat er meer is. Lees en huiver ;-). 

Op Facebook volg ik al een tijdje een vrouw. Enige tijd geleden had ik haar afstemdagboek (gericht op geld) gedownload. Ik heb dit gelezen en voelde ergens wel dat dit iets voor mij was, maar het was naar mijn idee te veel werk. Je begrijpt wel, ook ik wil het maximale resultaat met zo minimaal mogelijk inspanning. Ik heb dit dus ook vervolgens weggelegd.

Frequentie

In de tussentijd ben ik steeds meer gaan lezen over je mindset en hoe je gedachten je werkelijkheid creëren. Maar waarom dan? Ja ja, de wetenschapper in mij kwam weer naar boven en dus hup, op onderzoek. Ik ben gaan lezen over het Universum en hoe alles energie is. De stukken over de kwantumfysica kwam ik wat lastiger door hoor. Het komt erop neer dat alles een frequentie heeft en als je iets heel graag wilt, moet je daarop afstemmen. Je kunt het zien als met een radiozender. Om 3FM te ontvangen moet je ook op een andere frequentie afstemmen dan bij Radio 538. 

Afstemmen dus, dat moet ik gaan doen. Dit is overigens makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat is nu de frequentie van ….(vult de stippellijntjes maar in)? Maar zo werkt het dus niet.

Afstemdagboek

Vervolgens dacht ik weer aan het afstemdagboek. Als ik namelijk alle verhalen in de Facebookgroep moest geloven, dan kwam het geld gewoon naar mij toe gerold. Ik ben me niet gaan afstemmen op geld, maar ik ben me gaan afstemmen op een gevoel dat ik graag vaker zou willen ervaren. Het gevoel dat ik had bij het schrijven van mijn talentenprogramma ofwel flow. Ik wilde al een tijdje een nieuw programma gaan schrijven, maar ik had de tijd niet. Binnen een paar uur gebeurde er dingen waarvan ik in eerste instantie baalde. Drie seconde later bedacht ik me ineens dat ik nu meer tijd had om te werken aan mijn nieuwe programma. Ik ben meteen gaan schrijven en had dat gevoel van flow weer. Zou het dan echt?

Wet van de Aantrekkingskracht 

Toch nog een beetje sceptisch ben ik ’s avonds nog meer informatie gaan zoeken. ‘Zou het dan echt?’, vroeg ik mezelf weer af. Ik kwam steeds meer te weten over de Wet van de Aantrekkingskracht. Deze wet zegt dat je in je leven krijgt waar je aandacht op is gericht. Even kort door de bocht natuurlijk. Er kan er maar één de staatsloterij winnen, terwijl er heel veel zijn die hun aandacht erop richten. Ik schreef al eerder, zo werkt het dus niet.

Ik zag op meerdere sites de naam van het boek ‘The Secret’ voorbijkomen. Aangezien er nog 7 andere boeken op mijn wensenlijstje staan, ben ik weer verder gegaan op onderzoek. De volgende dag belde ik een vriendin, dezelfde (spirituele) vriendin uit mijn vorige blog. Het gesprek kreeg een wending richting spiritualiteit en ’toevalligheden’. Ze vroeg me hoe vaak ik bijvoorbeeld om 11.11 op de klok keek. Nou, net zo vaak waarschijnlijk als 15.40, maar 11.11 valt gewoon meer op omdat het allemaal 1-en zijn, dacht ik nog. Vervolgens vertelde ze mij dat op Netflix de documentaire van ‘The Secret’ te zien is en dat dit echt iets voor mij was. Kijk, dat is mooi, dacht ik, hoef ik dat boek ook niet meer te kopen. Toeval of niet?

The Secret

De film heb ik dus meteen gekeken ’s avonds. In een woord ge-wel-dig. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik er nog niet van de volle 100% door overtuigd ben. Want het idee ‘je trekt aan waar je gedachten naar uitgaat’, daar hoef je natuurlijk niet mee aan te komen bij mensen die ongeneeslijk ziek zijn, of net een dierbare hebben verloren.

Misschien heeft het er voor een groot deel mee te maken dat als je graag iets wilt, je de acties gaat nemen om daar te komen. Hetgeen Angela Duckworth eerder al als grit heeft bestempeld.  Grit is je passie en volharding die je laat zien bij het bereiken van je doel. Zij heeft met haar onderzoek aangetoond dat grit meer doorslaggevend is bij het voorspellen van toekomstig succes dan IQ.

Hoe dan ook. Wat nu waar is of niet, wat goed voelt moet je doen. Volg je hart, want dat klopt, is de spreuk dan ook.

Ow ja, het eerst volgende tijdstip dat ik na het telefoongesprek op de klok keek was 11.11. Toeval of niet?

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter