vitamine-T-logo
Talenten

Waarom je het ontdekken van je talenten uitstelt.

Je twijfelt of je wel op de juiste plek zit en of je op dit moment wel echt het beste uit jezelf haalt. Je hoort mensen regelmatig praten over het volgen van je passie en werk maken van je talent. Iedere keer als je dit leest vraag jij je af of je wel talenten (of een passie) hebt. En hoe kom je er dan achter wat je talenten zijn? 

Kiezen voor je talenten

Je weet natuurlijk wel hoe belangrijk het investeren in je persoonlijke ontwikkeling is. Ook weet je dat je hier eigenlijk veel meer tijd (en geld) voor zou moeten vrijmaken omdat het zich dubbel en dwars terugverdient. Toch merk je dat je dat lastig vindt. Omdat je je afvraagt of jij eigenlijk wel talent hebt, en of die droombaan of eigen zaak wel voor jou is weggelegd.

Je stelt de investering in je persoonlijk ontwikkeling uit ‘Dat komt later wel’, althans dat houd je jezelf voor. Want diep van binnen weet je ook wel dat er altijd wel weer iets is dat je op dat moment belangrijker vindt. Rekeningen die betaald moeten worden, die leuke nieuwe …. (vul de stippellijntjes zelf maar in)….. of die vakantie naar de zon/sneeuw. Of misschien houd je het liever achter de hand, want….je weet maar nooit wanneer de vaatwasser er de brui aan geeft.

Van uitstel komt afstel

Vraag jezelf eens af wat de echte oorzaak is dat je niet investeert in jezelf? Vind je misschien dat jij het niet waard bent? Zeg nou zelf, jij bent die investering toch méér dan waard. Als jij in je kracht komt te staan en zo optimaal mogelijk vanuit je talent kan werken, voel jij je dan niet gelukkiger, energieker en vol zelfvertrouwen? Dan weet je ook dat je vervolgens beter gaat functioneren. Bij betere prestaties hoort vaak een beter salaris. Kun je dan niet én de rekeningen betalen én op vakantie én geld achter de hand houden? 

Vijf tips om in actie te komen

Iedereen heeft talent, ook jij. Maar hoe kom je achter je talenten. Je moet hier niet te veel over nadenken. Een talent is iets dat in je zit. Misschien zet je het zelfs al in zonder dat je het weet.

Wat je talenten zijn, moet je voelen en ervaren. Hieronder staan 5 tips om je te motiveren meer bij jezelf te blijven en te ontdekken wie jij bent.  

  1. Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Je kunt pas uniek zijn als je jezelf bent en geen copycat van een ander. Bovendien als je je focus zo vaak op een ander legt, dan vergeet je jezelf.
  2. Neem tijd om te ontdekken wie JIJ bent. Je kunt je hart pas echt goed horen als je hoofd tot rust komt. Ga eens wat vaker de natuur in of plan eens wat vaker een moment (of twee) voor jezelf.
  3. Focus je op de positieve dingen. Als iets tegenzit, vraag je dan eens af wat je uit die situatie kunt leren.
  4. Probeer je belemmerende overtuigingen te ontdekken en jezelf een nieuw verhaal te vertellen. Het kunnen trainen van je mindset is belangrijk bij het opbouwen van een gelukkig en succesvol bestaan.
  5. Besef dat je toch echt zelf in actie zult moeten komen om te veranderen. Ik heb de quote al vaker laten vallen, maar ‘als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’.

Wil je écht met je talenten, drijfveren en overtuigingen aan de slag? Je kunt mijn programma in je eigen tijd en tempo volgen op tijdstippen die jou uitkomen. Mét of zonder professionele begeleiding.

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter