vitamine-T-logo

Superleuk nieuws

Kriebels, kriebels en nog eens kriebel. Dit voel ik in mijn buik nu ik dit bericht typ. Allerlei soorten kriebels die ik nog niet zo goed kan plaatsen.

Rabo Starter van het Kwartaal

Gisterenmiddag werd ik gebeld door de Rabobank. Aangezien ik een klein akkefietje heb met de Rabobank en ik mijn contactpersoon had aangegeven dat ze alleen nog maar mocht bellen met goed nieuws, nam ik erg enthousiast en vrijpostig de telefoon aan. En wat bleek… het was iemand anders. De vrouw aan de andere kant van de lijn moest lachen om mijn reactie en vertelde mij dat zij misschien ook wel goed nieuws had. Een medewerker van de Rabobank, met wie ik eerder had gesproken, was erg onder de indruk van mijn bedrijf en wat ik allemaal van plan was dat hij mij genomineerd had voor Rabo Starter van het Kwartaal.

Ik krijg ‘s avonds de volgende mail: Gefeliciteerd! Jouw bedrijf is genomineerd voor de verkiezing ‘Rabo Starter van het Kwartaal’. Dit is een initiatief van Rabobank Tilburg en omstreken waarmee we jou als startende ondernemer een extra zetje in de goede richting willen geven. Uit een flink aantal startende ondernemers ben jij en twee andere ondernemers gekozen om je bedrijf te komen pitchen.

Elevator pitch

Joehoe, super trots natuurlijk dat ik… wacht… lees ik nu pitchen? Ja dus, ik mag een elevator pitch houden van maar liefst 5 minuten. VIJF minuten. Mijn innerlijke criticus wordt met een ruk wakker en is ineens behoorlijk actief: ‘dit kun jij toch niet’, ‘jij kunt niet voor een zaal spreken’, ‘straks weet je niet wat je moet zeggen’, ‘wie zit er op mij te wachten’… je snap het idee. Mijn hoofd draait overuren.

straks weet je niet wat je moet zeggen

Nadat ik het heb laten bezinken, ben ik eigenlijk best trots. Ik ben pas twee maanden bezig met mijn online talentenprogramma en ik weet dat ik het goed doe. Soms mag je jezelf ook wel eens een complimentje geven, toch? Bijna iedereen die ik spreek heeft me op de een of andere manier marketingtechnisch wel gezien of gehoord. Is het niet op social media dan is het via-via. Ik hoor veel positieve geluiden en dit vertaalt zich ook door naar het aantal mensen dat toegang heeft aangevraagd.

Kriebels

Ik ben opgeroeid in een omgeving waarin beide ouders ondernemer zijn. Ik heb altijd het idee gehad dat dit ook voor mij bestemd was. Nu ik dit daadwerkelijk ben, voel ik aan alles dat het zo moet zijn, inclusief de kriebels. Kriebels van opwinding, kriebels van spanning en kriebels van trots. En dan nu maar snel die pitch gaan voorbereiden. Iemand tips?

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Reacties (6)

 • Aram

  |

  Super knap van je! Je hebt een duidelijk doel en ik hoop dat je heel veel mensen kunt helpen met het vinden/gebruiken van zijn of haar talent!!

  Reply

  • Anja Zerrouk

   |

   Dank je Aram.

   Reply

 • Chris Gadellaa

  |

  Hi Anja,

  Supergaaf, en trots kun je zijn.
  Tip voor de pitch, bereid niet te veel alles in detail voor. Spreek vooral vanuit je hart, met een spiekbriefje met kernwoorden. Geef niet te veel info, maar probeer de ‘overkant’ te prikkelen met enthousiasme en een persoonlijke visie. Geen standaard ‘ik zet de klant centraal’ praat 😉

  Heel veel succes. Groeten Chris

  Reply

  • Anja Zerrouk

   |

   Bedankt voor je tips Chris.

   Reply

 • Stephan van Halewijn

  |

  Ondanks je twijfel heb je naar mijn mening toch een hele goede pitch afgeleverd, waarmee je het de jury erg lastig hebt gemaakt! Helaas niet gewonnen, maar laat de nominatie een motivatie zijn om met dezelfde passie en energie je bedrijf tot een succes te maken!!

  Reply

  • Anja Zerrouk

   |

   Dank je Stephan. En als jij twijfelt, weet je waar je moet zijn hè ;-).

   Reply

Laat een reactie achter