vitamine-T-logo

Een punt zetten maakt ruimte voor een nieuw begin.

Dit gastblog is geschreven door Kathelijn van Dongen

Ergens wist ik dit natuurlijk wel, maar om de stap nu echt te zetten en mijn full-time baan helemaal op te geven om mijn eigen praktijk uit te bouwen?

In november 2013 ben ik de KVK binnen gestapt en heb ik mijn praktijk ‘Natuurlijk! Bij Kaat’ ingeschreven. Als gewichtsconsulente wilde ik iedereen helpen naar een blijvend gezond gewicht.

Dit combineerde ik met mijn baan als manager bij een sportschool. In mijn pauze en in de avonden ging ik langs mijn klanten om hen te coachen op hun voeding.

Onzeker

Helemaal voor mijn praktijk? Nee joh, hiervoor was ik veel te onzeker. Ik kwam zelf van 20 kg overgewicht,  ik had nog steeds dat beeld van mezelf, bang om terug te vallen naar mijn oude levensstijl en dan kun je toch niet een praktijk hebben die mensen naar een gezond gewicht coacht?

Dat kon toch niet? Leven van die paar klantjes die ik had? Ik had geen praktijkruimte en reed in  de auto van mijn werkgever naar mijn klanten. Ik zag het als een leuke hobby.

Op een gegeven moment was mijn werkgever heel duidelijk en werd ik – voor mijn gevoel – gedwongen om een keuze te maken. Van een full-time inkomen met een klein extraatje was mijn inkomen vanaf 1 april 2014 ineens onzeker. Wat ik wel wist, is dat mijn partner er niets van zou merken dat mijn inkomen minder zou worden.  Dan zelf maar geen kleding of etentjes met vriendinnen. De hypotheek en vaste lasten moest ik minimaal uit mijn ‘hobby’ kunnen halen.

Van onzeker naar vol vertrouwen

BAM, omdat ik nu die punt achter mijn werk als manager had gezet moest ik kei hard gaan werken om klanten binnen te halen en een praktijkruimte te creëren. Ik werkte mij een slag in de rondte, volgde training na training om mijzelf als coach te ontwikkelen en meer kennis te vergaren over voeding. Ik kreeg steeds meer naamsbekendheid en mijn klantenkring groeide en groeide. Nu ben ik ruim 3 jaar verder en heb ik als healthcoach een bijzonder goedlopende praktijk. Ondertussen werk ik ook niet meer met iedereen, ben ik van een onzeker meisje een vrouw vol zelfvertrouwen geworden, is mijn hobby een succesvolle business geworden en hoef ik mij niet meer druk te maken of ik deze maand wel of niet de vaste lasten en alle leuke extraatjes kan betalen.

Fitter en energieker

De groei die ik afgelopen jaren als persoon en ondernemer heb doorgemaakt, daar coach ik nu andere succesvolle vrouwen op!  Zodat ook zij meer resultaat boeken in hun persoonlijke én zakelijke leven. Hoe ik dat nu doe? Heel simpel, ik help ze fitter en energieker te zijn waardoor ze scherper zijn en meer focus hebben. Ik help ze te zijn wie ze moeten zijn zodat ze doen wat ze moeten doen en samen werken we een plan uit en help ik ze met het implementeren van de kennis die ze op doen.
En dit gaat nu landelijk, dat is het voordeel van skype, de vrouwen met wie ik werk hebben geen zeeën van tijd waardoor ze op en neer kunnen komen naar Grave, nee ook hun tijd is kostbaar dus coach ik hen via skype. Net als de collega’s die ik coach naar een succesvolle praktijk.

Geen weg meer terug

Dit is zo fantastisch om te doen, ik had nooit verwacht dat deze stap 3 jaar geleden mij dit zou brengen. Ik heb echt  van mijn hobby mijn beroep gemaakt, dit gevoel van vrijheid wil ik never-nooit meer kwijt. Mijn missie is alleen maar duidelijker en duidelijker geworden! Ik wil dat alle vrouwen in mijn omgeving gaan inzien hoeveel invloed je levensstijl heeft op je succes in je persoonlijke als zakelijk leven. Zoveel vrouwen hebben niet in de gaten waar ze zo moe en lusteloos van zijn. En als ze het al weten, dan weten ze vaak niet hoe ze hier stappen in kunnen zetten om dit te veranderen. Zodra ze erachter komen dat ze dit MOETEN veranderen, dan komen ze bij mij en is er geen weg meer terug naar hun oude levensstijl.

Wil je meer weten over mij en mijn coaching? www.natuurlijkbijkaat.nl www.facebook.com/natuurlijkbijkaat 

 

——————————

 

Ben jij klaar met twijfelen over wat je nu écht wilt? Ben je er klaar voor om in actie te komen om jouw unieke talenten te ontdekken en met je mindset aan de slag te gaan? Mijn nieuwe programma ‘Inzicht in Jezelf’ helpt je om nu echt eens van dromen naar doen te gaan.

Heb jij ook je passie gevolgd en daardoor een carrièreswitch gemaakt en lijkt het jou leuk om daar een keer een gastblog over te schrijven? Laat het me weten en ik vertel je meer.

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter