vitamine-T-logo

Over mij

Over mij

Mijn naam is Anja Zerrouk. Ik heb altijd al een bijzondere interesse gehad in persoonlijke ontwikkeling. Na het afronden van mijn HBO-opleiding Personeel en Arbeid had ik het idee dat er nog veel meer in mij zat. Ik heb vervolgens mijn master Personeelwetenschappen gehaald aan de Universiteit van Tilburg en ik ben afgestudeerd op het thema ‘leren’.

Jarenlang had ik een goede baan die voor een groot deel aansloot bij mijn opleiding. Ik leerde (in het begin) veel en had leuke collega’s. Maar ergens klopte er iets niet. Ik had het gevoel dat ik niet tot mijn recht kwam. Maar waar zat hem dat nu in? Ik hield me bezig met vragen zoals ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat wil ik?’ Ik wist vooral wat ik niet wilde, maar niet wat ik wel wilde.

Ergens klopte er iets niet. Ik had het gevoel dat ik niet tot mijn recht kwam. Maar waar zat hem dat nu in?

Vanuit mijn opleiding had ik al de nodige kennis op loopbaangebied en persoonlijke ontwikkeling opgedaan, maar ik wilde dit nog verder uitdiepen. Ik ging steeds meer inzien dat mijn functie (in die betreffende organisatie) wel aansloot op mijn gevolgde opleiding, maar niet op mij als persoon. Dus wel bij mijn competenties, maar niet bij mijn talenten.

Iedereen heeft talent

Deepak Chopra geeft in zijn boek ‘De 7 spirituele wetten van succes’ aan dat het ultieme doel der doelen is dat je jouw unieke talent combineert met het verlenen van diensten aan anderen en zo vervoering en verrukking van je eigen ziel ervaart. Maar wat was mijn doel dan? En wat waren mijn unieke talenten dan?
I
k ben vervolgens het internet afgegaan naar informatie over hoe je achter je sterke punten en talenten komt. 

Ik merkte al snel dat je dan bij een loopbaanadviseur of coach terecht komt. Dit was niet waar ik op dat moment naar op zoek was. Ik wil geen traject met iemand die mij vertelt wie ik ben. Wie zou ik dan moeten kiezen? En wat als er nu geen klik is? Over de kosten nog maar te zwijgen. Ik wilde dit zelf doen, thuis, op tijdstippen die mij uitkomen. Diep van binnen weet ik dat ik de enige ben die écht weet wie ik ben. De beste coach ben je nog altijd zelf. Het is iets waar je zelf mee aan de slag moet en niet te veel over moet nadenken. Ik moest gewoon leren hoe ik de antwoorden in mij kon vinden. 

De programma’s

Ik ben me, naast de al aanwezige kennis, verder gaan inlezen over onderwerpen als positieve psychologie en de sterke-punten-benadering. Talloze boeken heb ik gelezen en heel veel opdrachten gemaakt. Al snel merkte ik dat het ontdekken van je talent slechts een klein onderdeel hiervan is. Ik vond dit juist het lastigste onderdeel.

Ik heb zoveel mogelijk theorie en persoonlijke ervaringen verzameld met betrekking tot het ontdekken en inzetten van je talenten en heb deze kennis gebundeld in een online talentenprogramma met een persoonlijke touch. Ook ga je in dit programma op zoek in welke functie (in loondienst of als zzp-er) jij het best tot je recht komt.

Vervolgens ben ik me verder gaan ontwikkelen als persoon/ondernemer. Ik kwam erachter wat voor type mindset ik gebruik (met al z’n voors en tegens), hoeveel belemmerende overtuigingen ik wel niet had en dat de stem die dagelijks in mijn oor roept (‘wie zit er op jou te wachten’, ‘jij kunt dit toch niet’) heel normaal is. Dit proces van mijn persoonlijke groei heb ik vertaald in het programma Inzicht in jezelf.

Mijn doel is mezelf tot mijn volledige potentieel te ontwikkelen. Dit proces vertaal ik in online programma’s zodat ik jou kan faciliteren bij je zoektocht naar meer inzicht in jezelf om zo je volledige potentieel te leven. Jij bent zelf de kapitein op jouw schip, je moet alleen weten welke richting je op moet varen. De richting van jouw natuurlijke stroom. 

Mocht jij wel die behoefte hebben aan een coach, dan kan ik je uiteraard ook helpen. Ik bied ook een-op-een coaching aan.