vitamine-T-logo

Outplacement

Wat is outplacement?

Outplacement is een verzamelterm voor de diverse manieren die er zijn om medewerkers ‘van werk naar werk’ te begeleiden. Vaak wordt een outplacementtraject ingezet als de medewerker niet langer op dezelfde werkplek kan blijven. Het kan o.a. worden ingezet om medewerkers in beweging te krijgen of als onderdeel van een vaststellingsovereenkomst.

Hoe werk het?

Als de medewerker wordt aangemeld, dan wordt er een intakegesprek gepland. In het intakegesprek wordt kennisgemaakt en kan de medewerker zijn of haar verhaal doen. Ook wordt het traject toegelicht. Ervaring leert dat er eerst aandacht besteed moet worden aan het ‘loslaten’ van het oude en de blik richten op het nieuwe. 

Vervolgens krijgt de medewerker toegang tot de online modules van Vitamine T. Omdat ik van mening ben dat het werken vanuit je talent de productiviteit en duurzame inzetbaarheid ten goede komt, wordt hier veel aandacht aan besteed in de eerste module. In de tweede module gaat de medewerker o.a. op zoek naar zijn werkmotieven en wensenlijstje aan een nieuwe functie. Tot slot gaan we in de derde module aan de slag hoe we daar kunnen komen. We gaan aan de slag met personal branding, heb opstellen van brief en cv, het inzetten van je netwerk, etc. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de mindset van de medewerker.

Het traject zal onder begeleiding zijn van mij of een van de coaches van Vitamine T.

De investering voor een traject van drie maanden is € 1.750 (excl. BTW) of zes maanden € 3.250 (excl. BTW)

Wat krijgt de medewerker?

Voor deze investering krijgt de medewerker:
een intakegesprek
toegang tot de online omgeving
individuele begeleiding (zowel face-to-face als per mail)
sollicitatiebegeleiding
kennis van het jobhunten via social media
kennis van het inzetten van je netwerk
concreet actieplan

Transitievergoeding

Kosten die tijdens het dienstverband zijn gemaakt om de medewerker te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan, zoals bijvoorbeeld het inzetten van een outplacementtraject kunnen door de werkgever in mindering worden gebracht op de transitievergoeding. De werkgever mag deze kosten alleen aftrekken van de transitievergoeding als de werknemer vooraf akkoord is gegaan. 

Wil je meer weten over de programma’s of wil je een outplacementtraject? Neem dan contact met me op via anja@vitamine-t.nl of 013-2113789.

Ervaringen:

Ik heb een half jaar coaching gehad van Anja: een leuke, vlotte en vriendelijke meid waarbij je je snel op je gemak voelt, die zich verdiept in je problematiek en je op een prettige en uitstekende manier begeleidt, stimuleert en activeert. We begonnen altijd even met een ongedwongen praatje, waarbij ze ook interesse toonde in de alledaagse dingen en mijn wel een wee. Naast de goede tips en adviezen die ze me gaf, was het een prettig idee dat je altijd even op haar terug kon vallen als je ergens mee zat. Juist in deze onzekere periode was een stukje mentale steun heel fijn. Door de goede handvatten die ze me heeft aangereikt zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ik zal haar missen en kan Anja van harte bij u aanbevelen!

-Anoniem (in outplacementtraject)-