vitamine-T-logo
onzekerheid

Onzekerheid

Wat is dat toch? De ene dag weet ik wat ik wil en de andere dag twijfel ik. Ik stel me continu de vragen: Kan ik dit wel? Is het wel zo’n goed idee? Wie zit er op mij te wachten? Weten ze me te vinden? Onzekerheid, onzekerheid en nog eens onzekerheid.

Ze zullen wel denken….

Ik merk aan mezelf dat ik eerst alles tot in de puntjes uitgewerkt wil hebben voordat ik naar buiten treed. Maar eigenlijk is dit niet nodig. Ik moet meer gaan netwerken om de juiste mensen tegen te komen die me weer andere inzichten kunnen geven. Die me alvast op valkuilen kunnen wijzen en tips en advies kunnen geven. Het leren van elkaar is juist heel belangrijk.  Maar ook hier betrap ik mezelf erop dat ik dat spannend vind. Ik ga toch niet aan een concurrent vragen hoe zij het doen? Het komt toch knullig over als ik niet eens 100% duidelijk heb wat ik precies doe? Ze zullen vast wel denken dat… Allemaal onzekerheid.

Een vogel is ook niet bang dat de tak breekt waar hij op zit, omdat hij vertrouwt op zijn vleugels

Het gaat niet om hoe snel je vooruit gaat, maar dat je vooruit gaat. En dat ga ik! Bovendien is fouten maken niet erg. Ik las laatst ergens dat achter iedere mislukking een gelijkwaardig succes schuilgaat. Daar houd ik me dan ook aan vast. En het gevoel van zelfstandig ondernemer zijn met alle voor- en nadelen die daarbij komen kijken is ook heel wat waard.

Ik blijf volhouden.

De afgelopen tijd het ik geleerd dat iedereen dit heeft. Ook de mensen met succesvolle bedrijven hebben dit gevoel (gehad). Zij zijn er ook gekomen en het gaat mij ook lukken. Het gaat om je doelen, doorzettingsvermogen en de juiste mindset die het verschil kunnen maken. Ik zie iedere dat als een nieuw begin. Bovendien is het klimmen naar de top het leukste deel van de reis. Als je daar eenmaal bent, kun je alleen nog maar naar beneden. Daarbij moet ik leren vertrouwen op mijn eigen talenten. Een vogel is ook niet bang dat de tak breekt waar hij op zit, omdat hij vertrouwt op zijn vleugels.

Nou, laat ik maar eens een afspraak gaan inplannen met een concullega!

Labels:,

Laat een reactie achter