vitamine-T-logo

Niet perfect, maar uniek

Ik ben nu een klein half jaar aan de slag als zelfstandig ondernemer. In deze periode heb ik ontzettend veel geleerd. Niet alleen over online programma’s, websites, betalingssystemen en auto-responders, maar vooral over mezelf.

Onzeker

Zolang ik me kan herinneren, stel ik hoge eisen aan mezelf. Alles moet perfect. Ik weet ook wel dat dit niet haalbaar is, maar voor mijn gevoel moet ik ernaar streven. Ze zeggen ook wel dat perfectionisme vaak samengaat met onzekerheid. Dit klopt misschien ook wel. Maar gemiddeld is voor mij gewoon niet goed genoeg.

Nu ik een aantal maanden alleen maar verantwoording heb af te leggen aan mezelf, merk ik dat het perfectionisme een andere vorm aan gaat nemen. Ik ben minder gefocust op de output, maar meer op de input. Als ik het beste uit mezelf haal, is het goed. Ik lees het ene na het andere boek over persoonlijke ontwikkeling. Ik ben erop gebrand om de beste versie van mezelf te worden. 

Out-of-the-box

Door juist de focus te leggen op mezelf maak ik een ontzettende groei door. Het gezegde is dan ook niet voor niets: ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’. Het lijkt alsof ik jaren in een soort van box heb geleefd. Een box die me regeltjes en richtlijnen heeft opgelegd en ik heb me daar ergens in het proces bij neergelegd.

Nu ik me meer focus op wie ík ben en wat ík wil, lijkt het wel of de zijkanten van de box verdwijnen. Mijn hoofd loopt over van ideeën en mijn hart loopt over van blijdschap. Blijdschap omdat ik nu écht iets heb gevonden wat ik ontzettend leuk vindt. En de dingen die ik niet leuk vind of minder goed kan…….daar heb ik ondersteuning bij gezocht.

En natuurlijk heb ik nog een bepaalde mate van perfectionisme in me. Dit maakt ook dat ik net dat stapje extra zet. 

Niet perfect, maar uniek. Dat is nu mijn streven.

Labels:, , , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter