vitamine-T-logo
ongeduldig

Ongeduldig zijn, wel of geen goede eigenschap?

Ongeduldig is wel een woord dat bij me past. Niet dat ik er blij mee ben dat ik zo ongeduldig ben, want als ik iets wil, wil ik het nu. Niet morgen of volgende week. Je snapt dat dit niet altijd zo gaat. Ik lijk soms wel bijna dat stampvoetende kindje dat roept ‘Ik wil het, ik wil het, ik wil het’.

Ongeduldig

Ik merk dat ik nu in een, voor mij, ongeduldige fase zit. Er lopen heel veel, vooral leuke dingen, tegelijk. Maar ik heb maar beperkte tijd om hieraan te besteden. Dit creëert ook wel wat onrust. Ik weet ook wel dat dit gevoel de optelsom is van een situatie en mijn gedachten daarover. Het is eigenlijk niets anders dan het verhaal dat ik tegen mezelf vertel. Door er anders over proberen te denken, stuur je je gedachten en daarmee onbewust ook je gevoel. Toch lukt het me niet altijd om het los te laten.

Leven in de toekomst

Het nadeel is dat ik op dit soort momenten met mijn hoofd vooral leef in de toekomst. Ik vul mijn gedachten vooral met ‘straks als..’, ‘stel nu dat…’, ‘wanneer kan ik volgende week…’ en ga zo maar door. Ik vergeet hierbij het gezegde ‘yesterday is history, today is a gift, tomorrow is mystery’. Ik focus mijn aandacht op iets wat misschien zou kunnen gebeuren en ben me niet genoeg bewust van wat er op dit moment allemaal gebeurt. 

yesterday is history, today is a gift, tomorrow is mystery

Tot gisteren… Manlief was vrij en de kinderen naar de basisschool en kinderopvang. We zijn lekker met z’n tweeën een dagje naar de sauna geweest. Aangezien ik dit vorige week al op het woord had gegooid, kreeg ik ineens de neiging die uren op een ander moment in te halen. Tijd die vervolgens ten koste gaat van de kinderen of andere werkzaamheden. Ik heb er bewust voor gekozen om dit eens een keer niet te doen. Ik heb voorafgaand aan het dagje sauna genoten van vrije tijd en heb lekker in de zon gezeten en met de kinderen gespeeld. Want het lijkt wel dat als je echt iets met jezelf afspreekt het dan ook gewoon makkelijker lijkt te gaan. Een ander teleurstellen is erg, maar jezelf helemaal.

Gisteren was een heerlijke dag. Buiten dat we eens lekker samen waren, hielp het weer en mijn ‘ik laat het los’- aanpak ook mee. Na een heerlijke ontspannen massage en een aantal sauna’s voelde ik me weer op en topfit.

The day after

Nu, the day after, merk ik dat deze dag toch goed is geweest. Ik schrijf moeiteloos aan mijn nieuwe programma en ook anderen taken gaan me beter en sneller af. Het lijkt alsof ik mijn hoofd weer even heb gereset en dat er weer ruimte is voor het genieten in het moment.

Steeds vaker merk ik dat het niet goed gaat met mij omdat het met mijn bedrijf goed gaat, maar juist andersom. Het gaat goed met mijn bedrijf omdat het met mij goed gaat.

Nu kan ik niet wachten om iedere dag wat meer tijd voor ontspanning in te plannen. En nu, op dit moment? Nu heb ik zin in een kopje koffie.

En hoe zit het met jou? Hoe goed zorg jij eigenlijk voor jezelf en je rustmomenten? 

 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter