vitamine-T-logo
netwerken

Netwerken

Nu ik zelfstandig ondernemer ben, moet ik van mezelf meer netwerken. Ik merk dat ik dat best een beetje spannend vind. In mijn ogen zijn de meeste vrouwen die ondernemer zijn zeer krachtige, commerciële en communicatief vaardige dames. Om over de mannen nog maar niet te spreken.

Als ik naar mezelf kijk, zie ik me zo niet. Ik ben maar ‘gewoon’ en heb daarom het gevoel dat ik daar niet thuis hoor. Het grappige is overigens wel dat anderen mij wel zo zien.

Nieuwe mensen ontmoeten

Ik heb laatst toch de stoute schoenen aangetrokken en ben naar een netwerkborrel geweest en wat bleek: het was leerzaam en nog gezellig ook. Ik heb met veel verschillende vrouwen gesproken en niemand maar dan ook niemand was echt zo anders dan ik. Ze waren allemaal gewoon. Zichzelf. Ze deden wat ze leuk vonden en dat straalden ze ook uit.

Zijn wie je bent en doen wat je leuk vindt, wat is er nu leuker dan dat?

De volgende stap was om 1-op-1 met iemand te netwerken. Wie weet kan ik wat van diegene leren en kunnen we elkaar in de toekomst helpen.

Wat heb ik nu te bieden?

Ik volgde op social media al enige tijd een vrouw bij wie ik het gevoel had dat we een beetje hetzelfde zijn. Zij vroeg in een algemeen Facebookbericht wie er zin had om een keer koffie te gaan drinken met haar. Mijn eerste reactie was: Ik, maar al snel daarna nam mijn hoofd het weer over. Zij is een succesvolle zakenvrouw en ik kom net kijken, wat heb ik haar nou te vertellen… en ga zo maar door. Alleen maar argumenten om het niet te doen. Toch heb ik me daar overheen gezet en haar een bericht gestuurd dat ik wel interesse had in dat kopje koffie.

Drie weken later was het zover. Met de nodige kriebels in mijn buik en toch ook wel zin in een nieuwe ervaring (en koffie) ben ik naar de afspraak gegaan. Wat bleek, ook zij was maar ‘gewoon’, gewoon zichzelf. En liep ook tegen de zelfde zaken aan als ik. Ik heb drie uur met haar gesproken over mijn en haar plannen. Ik merkte dat ze het nog interessant vond ook wat ik te vertellen had.

Gewoon

Nu weet ik dat ik gewoon wat vaker moet netwerken. Al is het maar om te zien dat ‘gewoon’ meer dan goed is. Zijn wie je bent en doen wat je leuk vindt. Wat is er nu mooier dan dat?

Ben jij goed in netwerken en heb je een tip voor mij? Laat hieronder een reactie achter.

Vind je deze blog interessant, dan zou ik het leuk vinden als je hem zou willen delen. De social media buttons vind je hieronder.

Labels:, ,

Laat een reactie achter