vitamine-T-logo
passie

Door passie van Amsterdam naar Ecuador

Dit gastblog is geschreven door Rebecca Braak

Naar de andere kant van de wereld.

Sinds ik mij kan herinneren reed ik dagelijks paard, dit was mijn passie, mijn hobby, mijn liefde en ik denk eigenlijk wel mijn alles op dat moment. Op 18-jarige leeftijd verhuisde ik naar Amsterdam, waar ik begon aan de studie Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam. Deze periode was een geweldige periode van mijn leven, vol met mooie vrienden om mij heen maar een groot deel van mij miste ik, de paarden. Tijdens mijn master heb ik mijn scriptie geschreven bij KLM op de e-commerce afdeling en hier mocht ik na mijn afstuderen ook blijven werken.

Goede baan en leuke collega’s

Ik had een goede baan, leuke collega’s, een leuk huis in Amsterdam en natuurlijk mijn vrienden. Alles verliep dus eigenlijk vrij soepel en niets dramatisch waardoor ik voelde dat ik een verandering in mijn leven nodig had, maar iets miste. Ik kwam er achter dat ik me meer met paarden bezig wilde houden. Ik miste dit. Iets wat ik zo graag deed en waar ik altijd zoveel mee bezig was geweest en nu geen tijd meer voor had, of wellicht geen tijd meer voor maakte. Het leven is kort en dus besloot ik hier verandering in te brengen.

Deze keuze was snel gemaakt, ik nam drie maanden vrij en zocht een plek op de wereld waar ik vrijwilligerswerk kon doen met paarden. Na wat Googelen vond ik een ranch in Ecuador waar ze wel wat hulp konden gebruiken met het trainen van paarden en ik greep mijn kans. Een paar weken later vertrok ik naar Ecuador om op een paardenranch midden in de Andes te werken. Ik voelde mij geweldig in het geweldig mooie Ecuador dat zoveel te bieden heeft, zowel qua natuur als cultuur als op bedrijfsvlak.

Je hart volgen

Ik besloot mijn hart te volgen en probeerde een leven op te bouwen aan de andere kant van de wereld. Ik moest toch op een bepaalde manier geld verdienen dus besloot ik paardentours te organiseren voor de KLM-bemanning die 48 uur rust heeft in Quito. Dus zo gezegd zo gedaan, een jeep gekocht en elke dag persoonlijk de tours verkopen en het de dag daarna uitvoeren.

Ik dacht dat dit precies mijn droombaan was; elke dag met nieuwe mensen paardrijden door de Andes in mijn eigen auto voor mijn eigen bedrijf. Maar ik miste toch ook een beetje de bedrijfsvoering en de dynamiek die ik bij KLM had gezien, dus besloot ik zelf websites te maken waar gasten online hun tours konden boeken. Deze websites www.ecuahorserides.com en www.rebeccaadventuretravel.com werden hits en ondertussen is het uitgegroeid tot een officiële tour operator in Quito, waar we gepersonaliseerde, authentieke en avontuurlijke rondreizen organiseren in Colombia, Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden.

Met de eerste KLM-vlucht naar huis

We werken nu met een jong internationaal team van 7 en ik kan zeggen dat ik echt gelukkig ben. In mijn privéleven heb ik een leuke Ecuadoriaanse vriend waarmee ik nu een jaar samenwoon en we hebben beiden als grootste hobby de paarden…. Het is niet altijd even makkelijk geweest en er zijn ook heel wat momenten geweest dat ik mijn spullen wilde pakken en met de eerste KLM vlucht weer huis wilde gaan maar ik heb doorgezet en af en toe besef ik me hoeveel geluk ik heb gehad dat ik deze kans heb kunnen grijpen en dat ik door ben gegaan. Hopelijk kan ik die moed en het geluk ook aan anderen meegeven.

 

————————————————————

Weet jij vooral wat je niet wilt, maar niet wat je wel wilt? Ben jij er klaar voor om op ontdekkingstocht te gaan naar wat jou uniek maakt en daarbij ook meer inzicht te krijgen in o.a. jouw belemmerende overtuigingen? Met behulp van mijn programma ‘Inzicht in Jezelf’ kom je echt in actie om van dromen naar doen te gaan.

Heb jij ook je passie gevolgd en daardoor een carrièreswitch gemaakt en lijkt het jou leuk om daar een keer een gastblog over te schrijven? Laat het me weten en ik vertel je meer.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter