vitamine-T-logo

De juiste keuze maak je zelf

Dit gastblog is geschreven door Angelique van der Meyden

Jaren heb ik in loondienst gewerkt, met heel veel plezier overigens. En dan komt er een moment dat je innerlijk zegt: ‘Dit is het niet meer voor mij’. Ik kreeg geen energie meer van mijn werk en sleepte mij iedere dag naar kantoor. Het begint klein maar wordt steeds erger. Het liefste zou ik heerlijk onder een dekentje in mijn bed blijven liggen. Stoppen met mijn baan als directiesecretaresse. Maar wat dan?

Iedere dag thuis? Een andere baan? Hoe moet het financieel? Ik wist eigenlijk niet wat te doen. Maar diep van binnen werd mijn verlangen aangewakkerd om een eigen bedrijf te starten. Een droom die ver weg leek en waarvan ik nooit dacht dat het werkelijkheid zou worden.

Die stemmetjes in je hoofd

Toch blijf ik in een cirkeltje ronddraaien. Ik durf geen beslissing te nemen omdat ik nog geen beeld had bij hoe mijn bedrijf er dan uit zou moeten zien. En dan wordt er een fusie aangekondigd. Slik. Het moment van de waarheid voor mij. Een stem diep van binnen zegt tegen me “Dit is jouw moment”. Maar een andere stem zegt “Wat ga je dan doen? Weet je het zeker? Het is nu of nooit?”

Gevoelsmatig word ik heen en weer geslingerd. Maar één ding weet ik zeker: Ik wil vrij zijn, mijn eigen keuzes maken, weer plezier in werken. Zelfstandig ondernemen en niet meer in een grote organisatie. Weer die stemmetjes. Maar hoe ga je dat vorm geven? Op welke manier wil je dan zelfstandig ondernemen? Er komen alleen maar meer vragen oppoppen en het maakt me onzeker. Ik kom niet verder als het idee om interim opdrachten als secretaresse te gaan doen. Maar ook hier weer die stem: Is dat het dan? Word je daar echt blij van? Heel eerlijk. Nee, ik werd hier niet enthousiast of warm van.

Anderen vinden er altijd wat van

En dan zijn er ook nog de mensen in mijn directe omgeving. Zij zijn ook niet direct enthousiast over mijn idee van zelfstandig ondernemen. Iedereen vindt er wat van. Je hebt een goede baan. Je hebt een goed salaris. Wees blij dat je in deze tijd een baan hebt. Natuurlijk, iedereen heeft het beste met mij voor en wil mij beschermen. Maar echt opbeurend voelt het niet. Ik voel mij alleen en onzeker. En toch is mijn innerlijke drijfveer sterk en beslis ik zelf over mijn leven. Mijn besluit staat vast, ik ga ervoor. De zelfstandig ondernemer in mij is geboren.

De keuze ligt altijd bij jezelf

De gedachte dat ik voor mijzelf moest kiezen en niet moest luisteren naar mijn omgeving maakte dat ik vol bleef houden. Ik wilde geen slachtoffer zijn van de situatie en ben verantwoordelijk voor mijn eigen keuzes. Ik ging op zoek naar ervaringen van andere ondernemers en omringde mij met de juiste mensen om mij heen. Leren van anderen, mensen die je kunnen helpen. Dat brengt je verder in je eigen proces.

Vertrouwen, durven en geloven

Ik sprong in het diepe. Ik meldde mijn baas dat ik voor het zelfstandig ondernemerschap ging. Hoe het eruit zou zien? Nog geen idee, maar dat ga ik de komende maanden vormgeven. Ik koos voor mijzelf, en alleen dat gevoel deed mij ontzettend goed en maakte mij sterk om mijn nieuwe pad uit te stippelen.

En dan begint mijn reis.  En het gezegde waar deuren sluiten, gaan andere open gaat dan zeker op. Je krijgt ruimte in je hoofd om open te staan voor nieuwe mogelijkheden. Zo raakte ik in gesprek met iemand over het vak Virtueel Assistent. Ik heb alles afgestruind op internet en toen viel alles op zijn plaats. Hier ga ik mij in bekwamen en het zelfstandig ondernemerschap komt steeds dichterbij. Mijn talenten en vaardigheden komen samen en met de nodige bagage uit het bedrijfsleven kan ik andere zelfstandig ondernemers helpen die vaak niet alle mogelijkheden hebben die grote organisaties tot hun beschikking hebben. Yes! De energie komt weer terug.

Vertrouwen in jezelf

Gaat het gemakkelijk? Nee, de weg naar het zelfstandig ondernemerschap vraagt veel van je maar het vertrouwen in jezelf, de wil om ergens voor te gaan maakt dat je succesvol wordt. En last but not least DURF!

Ik heb een compleet nieuwe wereld leren kennen, de online wereld. Ik heb een netwerk opgebouwd waar ik voorheen niet over had kunnen dromen, werk met ondernemers op diverse vakgebieden. En ik voel mij als een vis in het water, ik heb mij in 2 jaar dusdanig ontwikkeld dat ik nu Online Business Manager ben en verschillende ondernemers help met een goed geolied en financieel gezond bedrijf.

De boodschap van mijn verhaal voor iedereen die met tegenzin naar het werk gaat is. Kies voor jezelf, no matter what. Maak je iedere dag de keuze om met tegenzin te werken of maak je de keuze zelf de touwtjes in handen te nemen en te gaan voor nieuwe uitdagingen? It’s your choice!

Angelique van der Meyden
Het Virtuele Regelhuis

——————————————————————–

 

Weet jij vooral wat je niet wilt, maar niet wat je wel wilt? Ben jij er klaar voor om, net als Angelique, te kiezen voor jezelf? Met behulp van mijn programma ‘Inzicht in Jezelf’ kom je echt in actie om van dromen naar doen te gaan. Merk je dat je het lastig vindt om jouw richting te bepalen? Neem dan deel aan mijn gratis minicursus ‘Hoe vind ik mijn missie?’.

Heb jij ook je passie gevolgd en daardoor een carrièreswitch gemaakt en lijkt het jou leuk om daar een keer een gastblog over te schrijven? Laat het me weten en ik vertel je meer.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter