vitamine-T-logo

Je passie volgen

Ik vind het leuk om mensen te helpen achter hun talenten te komen zodat ze deze ook daadwerkelijk kunnen gaan inzetten. Toen ik mijn programma zo goed als had afgerond heb ik deze bij meerdere personen laten ‘testen’. Ik vind de wetenschappelijke achtergronden erg interessant, maar vinden de deelnemers dat ook? Zijn de vragen en opdrachten duidelijk? Spreken de onderwerpen aan? En ga zo maar door. Bovendien vond ik het ook wel een beetje spannend om online te gaan, dus de input van vrienden was welkom en erg goed voor mijn zelfvertrouwen.

Passie

Het mooiste compliment dat ik kreeg was dat iemand tegen mij zei: ‘Bij alle vragen en opdrachten denk ik koken, dat wil ik echt´. Hier lag dan ook haar passie. Eigenlijk is dit altijd al haar hobby geweest. Zij heeft jaren geleden een opleiding in een heel andere richting afgerond en is daar vervolgens ook jaren werkzaam in geweest. Op de vraag waarom ze haar passie niet gewoon ging volgen, gaf ze aan dat ze bang was dat ze dan ook een hoop talenten niet zou kunnen inzetten, en dat zou zonde zijn. Zij heeft immers haar competenties voor een heel ander vak verworven.

Bij alle vragen en opdrachten denk ik koken, dat wil ik.

Een absoluut talent van haar is dat zij communicatief vaardig is en dan bedoel ik ook écht vaardig. Ik ken weinig mensen die zo duidelijk zaken kunnen uitleggen en onderbouwen. Zij heeft de gave om de juiste woorden in te zetten in haar gesprekken.

Nu heeft ze haar passie gevolgd en is vanuit huis een catering begonnen. En haar anderen talenten? Die zet ze in door juist het persoonlijke contact met haar klanten te houden. Door de gesprekken weet ze precies de wensen van de klant te achterhalen. Ze heeft het met name van haar netwerk en haar bedrijft groeit als kool ;-).

Grote glimlach

Ik vind het super dat zij haar hart heeft gevolgd. Ik weet zeker dat zij iedere keer als zij een catering verzorgt met een grote glimlach achter het fornuis staat. Dit gun ik jou ook zo.

Jij verdient het toch ook om een baan te hebben waarin je doet wat je écht heel erg leuk vindt. Ik weet ook wel dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan. Ik dacht daar een tijd geleden ook anders over. Je moet ook niet verwachten dat je dit volgende week op een presenteerblaadje wordt aangeboden. Je moet dit zelf gaan ervaren. Wellicht weet je diep van binnen al wel waar jouw passie ligt en zie je te veel beren op de weg om er echt iets mee te gaan doen.

Ga eens bij jezelf na? Wat deed je vroeger graag? Vroeger, toen je nog een ongeschreven blad was, vrij van verwachtingen van jezelf en van anderen. Sta daar eens wat vaker bij stil. Merk je ook dat er in je onderbuik een kriebel op komt zetten? Kom dan in actie.

Je roeping

Je hoort tegenwoordig veel coaches praten over je ‘passie’, je ‘soulpurpose’, je ‘roeping’. Ik ben er ook steeds meer van overtuigd dat iedereen hier is met een reden. Dat was een jaar geleden nog anders. Toen vond (en nu nog) ik het gewoon ontzettend leuk om te doen en ik verdiende er mijn geld mee. Daarbij leerde ik iedere dag weer iets nieuws. Zowel vakinhoudelijk als bijvoorbeeld het instellen van een online betalingssysteem op mijn website. Ik heb het idee dat ik gewoon mezelf ben. Daar doen we het toch voor. 

Worden wie je bent, wat is er nu mooier dan dat!

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter