vitamine-T-logo
interne dialoog

Mijn interne dialoog op z’n best

Op 21 april was het zover…mijn eerste workshop. Ik vond het ontzettend spannend. Ik zag mezelf al voor een volle zaal staan en dat ik vervolgens vergeten was wat ik ook alweer wilde vertellen. De mensen om mij heen snapten niet waar ik me zo druk om maakte, want volgens hen kon ik dat makkelijk. En eigenlijk wist ik dat zelf ook wel.

Interne dialoog

Misschien was het ook niet zozeer dat ik me druk maakte over de workshop op zich, maar dat ik weer eens te hoge eisen aan mezelf stelde. Ik mocht namelijk niet zenuwachtig zijn van mezelf. Ik had er een handje van om veel te kritisch voor mezelf  te zijn en ik betrapte me er weer op. Mijn innerlijke criticus en de veeleisende Anja waren continu met elkaar in conflict.
Mijn innerlijk criticus hoorde ik roepen ‘Je kunt dit toch niet. Je bent niet voor niets zo zenuwachtig’ waarop mijn veeleisende kant riep ‘Zenuwachtig… om voor een grote groep te spreken…Je bent toch geen klein kind meer’.

Je snapt dat het soms behoorlijk vermoeiend kan zijn in mijn hoofd. Ik baalde er gewoon van dat, ondanks alle stappen die ik al heb gezet, ik het niet meteen onder controle kreeg. Totdat ik ze beiden zelf ging toespreken. Ik bedankte ze dat ze zich zorgen maakte, maar het lukte me zelf wel. Hoe raar het misschien ook klinkt, het werkt echt. Dit in combinatie met de nodige affirmaties die ik mezelf dagelijks hebt verteld.

Resultaat

Voorafgaand aan de workshop heb ik mezelf voorgesteld hoe ik zou willen dat het zou gaan en ik kan je vertellen…het ging nog beter dan dat.

Ik had alles tot in de puntjes voorbereid, behalve de tekst. Ik vertrouwde erop dat mijn kennis en enthousiasme over mindset voldoende was. Daarnaast had ik bewust geen steekwoorden opgeschreven en ben gewoon gaan vertellen. En met succes.

Buiten dat ik mijn comfortzone weer behoorlijk heb verbreed, ben ik ook erg gegroeid door alle positieve reacties die ik heb mogen ontvangen. En dat het me daadwerkelijk nieuwe deelnemers heeft opgeleverd helpt natuurlijk ook ;-). 

Soms moet je dus gewoon buiten je comfortzone stappen om te voelen hoe het is. Vaker op je gevoel durven vertrouwen. Je gevoel is, naar mijn idee, je ziel die je laat weten wel of niet tevreden te zijn. Dit voelt heel goed en dit ga ik dus ook veel vaker doen. 

Workshop belemmerende overtuigingen

De eerstvolgende workshop staat gepland op 29 juni. Samen met mij en Janneke Stielstra ga je deze dag aan de slag om inzicht te krijgen in je mindset en je belemmerende overtuigingen. 

Binnenkort gaat mijn nieuwe (m)e- learning programma online, waarin je o.a. aan de slag gaat met al je belemmerende overtuigingen en je interne dialoog. Wil je op de hoogte blijven? Laat het onder dit bericht even weten.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter