vitamine-T-logo

Inspiratie

De les van de vlinder

Uit het boek ‘Kun je een rups laten vliegen‘ van Jan Bommerez.

Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening probeerde te worstelen. Op een gegeven moment leek het of de vlinder geen vooruitgang meer boekte.

Verder lezen >

Mindfulness
mindful mindfulness roeping yoga zelfvertrouwen

Mindfulness

Ik merkte aan mezelf dat ik niet zo mindful was. Als ik met de auto ergens onderweg naartoe was, besefte ik dat ik er ‘ineens’ was zonder bewust de weg ernaartoe had meegekregen. 

Verder lezen >

lichaamstaal loopbaan onzeker onzekerheid Talent zelfvertrouwen

Effect van lichaamstaal op je brein

Presenteren is niet iets dat ik dagelijks doe. Sterker nog, eigenlijk nooit. Laatst moest ik een presentatie geven en wilde me op voorhand goed voorbereiden. Niet alleen over wát ik zou vertellen maar ook hóe ik het zou vertellen. En dat met name mijn lichaamstaal.

Verder lezen >

innerlijke criticus loopbaan onzekerheid zelfvertrouwen

Innerlijke Criticus

Jouw innerlijke criticus. De innerlijke criticus is een kritisch stemmetje dat in je hoofd zit. De term is populair in de psychotherapie en psychologie. Iedereen heeft een innerlijke criticus. Jij dus ook. 

Verder lezen >

Solliciteren via Twitter

Twitter is een goed medium om aan een nieuwe baan te komen. Fiona Stoop geeft je in deze video tips en adviezen hoe je Twitter zo optimaal mogelijk voor je kan laten werken.

Verder lezen >

Flow
bore-out burn-out flow ideale baan loopbaan Talent

Flow

Het lijkt wel een modewoord. Je hoort het overal. Te pas en te onpas. Maar wat is flow nu precies en wanneer ervaar je dat?

Verder lezen >