vitamine-T-logo
element

In mijn element

Dinsdagochtend 8.50 en ik sta in de sportschool. Een van de vele voordelen van zelfstandig ondernemer zijn, is dat je je eigen tijd in kunt delen.

Ik ben een tijd geleden ook bezig geweest met het ontdekken van mijn talenten. Ik heb me vaak de vraag gesteld ‘wanneer voel ik me nu helemaal in mijn element’. Dit is dus onder andere tijdens het sporten.

Wanneer voel ik me nu helemaal in mijn element?

Terwijl de muziek door mijn oordopjes galmt, ben ik bezig op een van de fitnessapparaten. Ik ben alleen in mijn eigen wereld, met mijn muziek en mijn gedachten. Ik kijk rond en zie dat we bijna met z’n allen alleen zijn. Ergens in een hoek staan twee mensen te praten. Ik zie hun monden bewegen, maar ik hoor niet wat ze zeggen. De subtiele zweetlucht brengt me weer terug in het moment.

Ontwikkeling

Maar wat maakt nu dat ik me hier in mijn element voel? Ontwikkeling/groei. In de sportschool werk ik aan de ontwikkeling van mijn lichaam. Mijn spieren worden strakker, mijn conditie neemt toe en mijn lichaam begint weer de vorm aan te nemen van 2 kinderen geleden. Ook al gaat dit laatste niet snel genoeg. Maar ook het gevoel dat je na het sporten hebt (zowel mentaal als fysiek). Je benen tintelen en je krijgt een enorme boost, althans ik.

Thuisgekomen start ik mijn laptop op, want er moet ook gewerkt worden. Ook hier voel ik mij in mijn element. Ik ben bezig met iets dat ik leuk vind, op onderzoek uitgaan, lezen over talenten en de positieve psychologie, kijken hoe ik de mijne in kan zetten om anderen te helpen met hun zoektocht. Ik wil anderen helpen met ontwikkeling/groei.

Heerlijk

Dinsdagochtend 11.45. Ik sluit mijn laptop af. Ik heb zo een afspraak. Wat is het toch heerlijk om zelfstandig ondernemer te zijn. Ik heb zo lang getwijfeld of ik de stap zou nemen, en nu snap ik niet waarom ik dit niet eerder heb gedaan.

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter