vitamine-T-logo

Hoe je leert van tegenslag

Dit gastblog is geschreven door Mischa ten Velden

Ik heb in mijn leven altijd al voor veel verschillende keuzes gestaan. Het was pas toen ik er echt bewust van werd wat het precies was dat mijn keuzes motiveerde. Dat ik er pas echt achter kwam waar ik nu precies naar opzoek ben om echt gelukkig te worden. Bij mij begon dit al in mijn jeugd.

Wat mij motiveerde om mijn studie richting te kiezen.

Mijn ouders waren namelijk gescheiden toen ik nog heel jong was. Waardoor ik altijd in het weekend bij mijn vader de tijd doorbracht. Wat was voor mij altijd een hele waardevolle tijd. Vooral omdat we dan ook de leukste experimenten gingen doen in de tuin. Mijn vader was namelijk dokter en had nog veel leuke apparaten staan vanuit zijn studietijd. Zo had hij bijvoorbeeld een microscoop thuis staan waar we dan insecten onder legde om deze te bekijken. Waarbij je dan echt verbaasd stond over hoe bijzonder deze van dichtbij uitzagen.

Dit zorgde er bij mij dus ook voor dat ik het leuk vond om later in het laboratorium te gaan werken. Vooral toen ik begon met de studie begon heb ik dit altijd als een hele leuke tijd ervaren. En stond ik dus ook heel erg achter deze keuze. Met name omdat je dan ook als student de complete vrijheid hebt om te onderzoeken wat je maar interessant vond. Zolang het ook maar een beetje met het onderwerp te maken had van dat semester.

De fout die ik toen heb gemaakt bij het vinden van de juiste baan.

Een van de problemen die toen later naar voren kwam. Was dat ik toen net afstudeerde in de tijd van de economische crisis. En dat ik zelf en veel mede studenten van mij het moeilijk vonden om werk te vinden. Waarbij ik toen ook een baan hebt aangenomen waar ik mij achteraf nooit helemaal lekker bij heb gevoeld.

Dit was misschien iets wat ik achteraf ook niet had moeten doen. Het was goede baan met ook zeker fijne collega’s. Ik merkte alleen dat dit gewoon niet bij mij paste. Met gevolg dat ik hierdoor ook heel slecht gemotiveerd raakte. Ik was meer bezig met alles af te krijgen wat er die dag moest worden gedaan. Dan dat ik echt deed wat ik leuk vond om te doen.

Toen kwam het er ook nog bij dat het steeds drukker werd. Waardoor ik zelf bijna een burn-out kreeg. Ik heb dit toen gelukkig op tijd kunnen voorkomen. Doordat ik al eerder in een proces stond waarbij ik mij afvroeg wat ik nu echt wilde in mijn leven. Voor dat dit plaatsvond had ik hiervoor al echt maanden voor mijzelf nagedacht wat het nu precies is wat ik wilde. Tot ik de realisatie kwam dat er op mijn werk nooit wat zal veranderen. En ik dus mij hierdoor alleen maar meer gestrest zou gaan voelen. Dat het dus tijd werd om echt een keuze te gaan maken die mij gelukkig maakte.

Het moment dat ik echt de keuze maakte om voor mijzelf te gaan.

Ik besloot dus ook voor mijzelf dat ik nog liever faal in wat ik leuk vind. Dan dat ik de rest van mijn leven iets heel veilig en stabiel blijf doen waar ik alleen maar ongelukkig van werd. Met deze motivatie heb ik toen ook de moeilijke keuze gemaakt te stoppen met werken. En een jaar aan zelfontwikkeling te gaan doen om te bedenken wat het nu echt is wat ik wilde doen. Waarbij ik toen in dat jaar veel boeken ben gaan lezen, veel workshops ben gaan volgen en de opleiding Stresscoach heb afgemaakt.

Omdat ik echt voor mijzelf wilde leren hoe ik het beste met stress kan omgaan. Het is vooral hier dat ik mijzelf weer echt heb terugvond. Doordat ik hierdoor ook zoveel van mijzelf en andere heb geleerd. Dat ik echt bij mijzelf merkte dat ik na een jaar geen negatieve gedachtes of gevoelens meer ervaarde. Maar weer echt in mijn kracht stond van wie ik was.

Wat bij mij ook tot het idee leiden dat ik het prachtig zou vinden om dit door te geven aan andere mensen. Wat mij dus ook motiveerde om als stresscoach te gaan werken. Wat ik dus nu ook met veel plezier doe. Met daarnaast mijn eigen website waarbij ik het leuk vind om al mijn inzichten te delen over hoe je het beste kan omgaan met stress. Zou je dus leuk vonden om hier meer over te lezen hoe je beter wordt in omgaan met stress. Door sterker te staan in wie jij echt bent en wat je echt motiveert. Dan nodig ik je graag uit om mijn artikelen te lezen op mijn website stressgenezing.nl

 

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter