vitamine-T-logo
goede voornemens

Ook voornemens gericht op jezelf?

Meer sporten en bewegen, gezond(er) leven en eten en zelfontwikkeling, dat zijn de drie meest gehoorde goede voornemens voor 2017. Allemaal voornemens gericht op onszelf. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik me ook dingen voorneem die vooral gericht zijn op mezelf. Ik wil (en dat was ook al in 2016) meer tijd voor mezelf vrijmaken. 

De scheiding tussen werk en privé is niet meer zo heel groot als je zelfstandig ondernemer bent. Mijn man werkt veel en onregelmatig, dus de kinderen zijn op mijn rooster afgestemd. Als ik niet aan het werk ben voor mijn bedrijf, ben ik aan het werk voor mijn gezin. Je kent het wel: opruimen, schoonmaken, stofzuigen en vervolgens voordat je daarmee klaar bent, ligt het eerste speelgoed alweer op de vloer.

Huishouden

Het is donderdag, onze zoon is niet thuis en onze dochter van drie wil ineens even naar bed. Het eerste dat bij me opkomt, is dat ik dan meteen even kan stofzuigen en de deuren poetsen, want daar zitten al dagen wat vette vingerafdrukken op. Als ik dan toch bezig ben, dweil ik de vloer ook meteen maar even.

Wat is dat toch? Als ik een opening zie voor wat me-time, dan besteed ik dat aan het huishouden.

Relaxen

Toch besluit ik vervolgens op de bank te gaan zitten. Ik had vorige week gehoord dat je ook juist groeit als je rust pakt. Dus een meer dan prima excuus dacht ik zo. Eenmaal op de bank voel ik me toch niet rustig. Hoe fijn zou het zijn als ik in een schoon huis op de bank zit, vraag ik mezelf af. Als ik nu eerst als een dolle ga poetsen, dan kan ik daarna even relaxen, hield ik mezelf voor.

Vol energie en een doel voor ogen ga ik aan de slag. Het huis ruikt heerlijk en ik kan niet wachten om zo even met de spreekwoordelijke voetjes omhoog te gaan.

Irritatie

Ik heb de schoonmaakspullen nog niet in de kast staan of er galmt al een schattige meisjesstem door de babyfoon: ‘Maaamaaa, ikke klaar slapen’. Toch wel lichtelijk geïrriteerd haal ik mijn dochter uit bed en mopper een beetje op haar. 

Als de irritatie is gezakt, besef ik ook wel dat zij er niets aan kan doen. Gelukkig maar dat ze wakker wordt, dacht ik nog. Ik had gewoon die tijd moeten pakken voor mezelf. Dat poetsen kan later ook wel. Sterker nog, mijn dochter vindt het juist leuk om mee te helpen.

2017

In 2017 ga ik dus meer tijd vrijmaken voor mezelf en niet alleen om te relaxen, maar ook om te werken aan mezelf. Eigenlijk is het geen voornemen, maar een doel. Een voornemen klinkt nog wat te vrijblijvend.

En jij? Wat zijn jouw goede voornemens (of doelen)?

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter