vitamine-T-logo

Gastblog

Hoe je goed wordt in mijmeren

Hoe je goed wordt in mijmeren

Durf jij lui te zijn?

Lui durven zijn, je vervelen is een hele kunst en om eerlijk te zijn, ik heb nog veel te leren.
(Sowieso schijnen vrouwen hier minder goed in te zijn). Jaloers kan ik kijken naar mijn man die een huis in grote chaos achter kan laten om een rondje hard te lopen. Gewoon omdat hij zijn hoofd moet legen. Het lijkt mij heerlijk als ik de kunst van mijmeren in een hangmat, zinloos uitkijken over de zee beter zou verstaan.

Verder lezen >

Door passie van Amsterdam naar Ecuador
hart keuzes nieuwe uitdaging Ondernemer passie

Door passie van Amsterdam naar Ecuador

Dit gastblog is geschreven door Rebecca Braak

Naar de andere kant van de wereld.

Sinds ik mij kan herinneren reed ik dagelijks paard, dit was mijn passie, mijn hobby, mijn liefde en ik denk eigenlijk wel mijn alles op dat moment. Op 18-jarige leeftijd verhuisde ik naar Amsterdam, waar ik begon aan de studie Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam.

Verder lezen >

Burn-out: van overleven naar leven
burn-out onzeker onzekerheid

Burn-out: van overleven naar leven

Dit gastblog is geschreven door Anja Bol

Het zat er aan te komen

Zeven jaar geleden meldde ik mij ziek en stortte ik in. In mijn privéleven ging het al maanden niet lekker. Slapen was een probleem. Voor sociale contacten had ik geen energie. Hobby’s interesseerden me niet meer. De laatste tentamens voor de hbo-opleiding die ik in deeltijd deed, lukten niet. Mijn parttime werk als praktijkmanager (bij een fysiotherapiepraktijk) was het enige dat wel lukte en dat hield me nog een beetje overeind.

Verder lezen >

Als uitdaging alleen nog een woord is
Afstemmen hart intuïtie keuzes onzekerheid roeping

Als uitdaging alleen nog een woord is

Dit gastblog is geschreven door Mia van den Brand

“NEE!!”

Alles in mij riep het. Ik hoorde termen als ‘nieuwe uitdaging’ ‘gebruik van kwaliteiten’ en ‘tijd voor verandering‘ vallen ergens in de verte. Maar ik voelde enkel mijn ademhaling naar boven schieten.

 ‘NEE! ‘ Alles in mijn hoofd en lijf riep het.

Verder lezen >

Het moment om mijn droom na te jagen

Het moment om mijn droom na te jagen

Dit gastblog is geschreven door Brenda ten Have

Ik ben Brenda ten Have – Straatman en ben 35 jaar. Ik ben moeder van een wonderzoontje van 1,5 jaar. Een wondertje noemen wij hem omdat het voor ons niet vanzelfsprekend is om zwanger te raken. Na bijna 2 jaar van wachten, onderzoeken, wachten, een miskraam en een operatie zijn we eindelijk zwanger geraakt  van ons zoontje. De twee jaar waren erg zwaar en ik had hier graag wat meer psychosociale steun bij gehad. Deze kon ik echter niet in de buurt vinden waardoor het idee is ontstaan om deze hulp zelf te gaan bieden.

Verder lezen >

Een punt zetten maakt ruimte voor een nieuw begin.
hart keuzes Ondernemer onzekerheid passie zelfstandig ondernemer zelfvertrouwen

Een punt zetten maakt ruimte voor een nieuw begin.

Dit gastblog is geschreven door Kathelijn van Dongen

Ergens wist ik dit natuurlijk wel, maar om de stap nu echt te zetten en mijn full-time baan helemaal op te geven om mijn eigen praktijk uit te bouwen?

In november 2013 ben ik de KVK binnen gestapt en heb ik mijn praktijk ‘Natuurlijk! Bij Kaat’ ingeschreven. Als gewichtsconsulente wilde ik iedereen helpen naar een blijvend gezond gewicht.

Verder lezen >

Een keuze van betekenis
hart Ondernemer Voldoening zelfstandig ondernemer

Een keuze van betekenis

Dit gastblog is geschreven door Aline van de Haar

Hoe lang kun je jezelf voor de gek houden? Vraag jij je dat weleens af?
Vroeger als klein meisje droomde ik er al van om anderen te helpen. Sterker nog, ik droomde er niet alleen van, ik wist simpelweg niet beter. Alles wat ik deed was doordrenkt met het gevoel van betekenis te willen zijn voor anderen. Of het nou mensen of dieren waren; als het goed ging met alles om mij heen, ging het ook goed met mij. Ik wilde daardoor zo graag alles goed doen dat ik vooral sociaal wenselijke keuzes maakte. Ik was verlegen en wilde vooral niet opvallen. Bovendien was ik er heilig van overtuigd dat bepaalde dingen niet voor mij weggelegd waren. Ik wist ook eigenlijk helemaal niet meer wat ik nou eigenlijk zelf wilde.

Verder lezen >

Wat als je geen passie hebt?
passie

Wat als je geen passie hebt?

Dit gastblog is geschreven door Gwyneth Leermakers

Doen wat je leuk vindt, je passie volgen, je droom leven, je hart volgen. Je kan er echt niet om heen. Het is overal en iedereen doet het. Maar wat als je nu helemaal geen passie hebt? Als je iedereen hoort over je hart volgen, maar jij weet niet eens waar je warm of koud van wordt?

Verder lezen >

Het roer om
loopbaan roer verwachtingen zelfstandig ondernemer

Het roer om

Dit gastblog is geschreven door Birgit van Oene

Zo’n typische donderdagochtend. Tasjes, tandjes, jasjes en wantjes. Check. Jongste kindje net afgeleverd bij ‘de zeesterretjes’ en twee kleuterdochters veilig afgeleverd in groep 1 en groep 2 op de basisschool. Na een laatste check of er in de auto inderdaad geen kindjes zijn achtergebleven (het zou niet de eerste keer zijn heb ik wel eens gehoord) vertrek ik naar mijn werk. Om 9 uur groet ik de receptioniste en plof ik achter mijn bureau. Een aantal dingen gaat door me heen:

Verder lezen >

Hoe tem je een roze olifant?

Hoe tem je een roze olifant?

Iedereen is onzeker.
Sorry, wat zeg je? “Ik twijfel nooit aan mezelf!”
Geloof me: jij bestaat niet.
“Uh… geloof me: ik besta en ik zeg je: ik ben er nooit mee bezig.”

Verder lezen >

Niets voor mij…

Niets voor mij…

Dit gastblog is geschreven door Sonja Werners

Ken je die quote van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Ik herkende mij hier totaal niet in. Mijn uitspraken vallen meer onder de noemer ‘niets voor mij’. Voor mezelf beginnen? Nee, dat is niets voor mij… Trouwen? Nee, dat is niets voor mij… Een blog schrijven? Nee, dat is niets voor mij… Is er nu iemand verbaasd dat ik inmiddels al 4 jaar voor mezelf werk, al 2 jaar getrouwd ben en nu mijn 1e blog aan het schrijven ben? Een blog over hoe ik van ‘niets voor mij’ naar ‘ik denk dat ik het wel kan’ kom.

Verder lezen >

Cocktailrecept van een laatbloeier.
comfortzone hart innerlijke criticus onzeker overtuigingen sleutelmomenten

Cocktailrecept van een laatbloeier.

Dit gastblog is geschreven door Nathalie van Zundert.

Ik ben Nathalie en ik ben bijna 40 jaar. Ik vind dat een indrukwekkende leeftijd, vooral omdat ik me van binnen eerder 25 voel. In die 40 jaar heb ik veel gedaan. Ik heb gespeeld, getwijfeld, gemijmerd en gedroomd. Ik heb gereisd, gestudeerd, gewerkt en lol gemaakt. Ik heb gespeeld in een rockband, les gegeven en geschreven. Ik heb mezelf uit meerdere putten getrokken, harten gebroken, maar het mijne ook talloze keren gelijmd. Ik heb veel gedaan. Een serieuze carrière opbouwen staat niet in het lijstje. Ik ben namelijk een laatbloeier.

Verder lezen >

Voel jij jezelf slachtoffer?
hart keuzes loopbaan vrijheid zelfstandig ondernemer

Voel jij jezelf slachtoffer?

Dit gastblog is geschreven door Bianca Wijngaards.

Als ik iets geleerd heb in mijn leven tot nu toe, is dat je altijd een keuze hebt. Een keuze om te veranderen wat je niet meer wil in je leven of de keuze in hoe jij omgaat met wat er in je leven gebeurt. Voel je jezelf ‘slachtoffer’? Of creëer jij zelf jouw realiteit? Pak je aan wat je veranderen kan?

Verder lezen >

Is dit nu alles?
hart keuzes Ondernemer zelfstandig ondernemer

Is dit nu alles?

Dit gastblog is geschreven door Remy Kroot

Zucht, de wekker lijkt iedere ochtend wel vroeger te gaan. Na een aantal keer snoozen, sleep ik mezelf met tegenzin uit bed. Ik heb gewoon geen zin om te gaan werken. Eigenlijk heb ik voor veel mensen de ideale baan. Lekker in de buurt, superleuke collega’s, een vast contract en makkelijk te combineren met mijn thuisleven. De werkelijkheid is iets anders; hartkloppingen, werk wat me niet ligt en vooral het grote gevoel: “is dit nu alles?”

Verder lezen >

Als passies samenkomen
loslaten onzekerheid passie zelfvertrouwen

Als passies samenkomen

Dit gastblog is geschreven door Marcel Korbee.

Hi! Ik ben Marcel Korbee, 44 jaar en werk als inkoper/productiemanager in de mode. Een afwisselende baan in een dynamisch bedrijf, geen dag is hetzelfde. Inmiddels werk ik hier 15 jaar naar volle tevredenheid. Althans dat dacht ik. De laatste jaren bekroop mij een gevoel dat ik aanvankelijk niet kon duiden. Mijn werk doe ik de laatste jaren op de automatische piloot, het is een kunstje geworden.

Verder lezen >