vitamine-T-logo
mijn eigen koers

Mijn eigen koers

Ik volg op Facebook allerlei experts op het gebied van bloggen/ marketing/ ontwikkeling/ ondernemerschap, et cetera en ik ben continu op zoek naar de ‘best practices’.

Ik doe mee aan verschillende challenges en volg diverse webinars. Iedere keer kom ik weer tot de conclusie dat ik mijn zaakjes meer dan prima op orde heb. Maar waarom doe ik dat dan? Dat vraag ik mezelf ook af. Heb ik alleen de bevestiging nodig, of is er meer?

Hoe kan ik authentiek zijn als ik me laat (af)leiden door een ander? Een ander die misschien wel een ander doel nastreeft, of misschien het zelf alleen aan ‘de buitenkant’ goed doet.

Juiste keuze of niet

Ik ga dus ook per direct alle concullega’s en experts ‘ontvolgen’ waardoor ik me onzeker voel. Ik wil niet te veel nadenken over wat mijn potentiële deelnemers willen horen, maar ik wil vooral delen wat mij bezighoudt en wat ík wil delen. Of dit commercieel de beste keuze is weet ik niet, maar dit is wel een manier waar ik me het meest in thuis voel. Ik wil gewoon mezelf kunnen zijn. Ik ga vanaf nu voor de volle 100% mijn eigen koers varen. 

flower doesn’t dream of the bee. It blooms and the bee comes.

Mijn eigen koers varen

Een koers die misschien wat afwijkt van ‘de verwachting’ maar aan de andere kant is dat wel de manier waar ik me goed bij voel én dicht bij mezelf blijf. Waarom? Omdat ik een bedrijf ben gestart waar ik voor de volle 100% achtersta en vooral wil blijven staan.

Om helemaal mijn koers te kunnen varen heb ik een besluit genomen. Dit heeft wat innerlijke strijd opgeleverd, maar nu ik heb besloten voel ik me ontzettend zelfverzekerd en vol vertrouwen. Het lijkt ook wel of het universum mij nu een handje helpt. Alle puzzelstukjes lijken nu echt op hun plaats te vallen. 

Ik voel het aan alles. Wat deze weg is, hoor je binnenkort. Maar….ik kan je al wel vast aangeven dat het te maken heeft met groei. Groei van mijn bedrijf, groei van jou als (potentiële) deelnemer en groei van mij als persoon.

Vol energie

Naar aanleiding van mijn gratis e-book ben ik ook met andere mensen in contact gekomen. Mensen die me bellen met een persoonlijk vraagstuk en die ik op weg kan helpen. Niet alleen persoonlijk gezien, maar ook zakelijk. Tijdens deze gesprekken voel ik aan alles dat het klopt. De gesprekken gaan vanzelf en ik merk dat ik daar zo trots als een pauw zit. Na deze gesprekken ben ik er alleen maar meer van overtuigd dat ik op de juiste weg ben. 

En ook ik heb nog wel een last van mijn belemmerende overtuigingen, maar ik weet ze te herkennen en probeer mezelf juist uit te dagen. Mijn zoontje van vijf zegt altijd: ‘van proberen kun je leren’. Ik kan niet anders dan het met hem eens zijn.

Hoe zit dat met jou? Durf jij jouw koers te varen, of blijf je hangen in allerlei overtuigingen waarom dit niet kan?

 

Labels:, , , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter