vitamine-T-logo
droom

Het moment om mijn droom na te jagen

Dit gastblog is geschreven door Brenda ten Have

Ik ben Brenda ten Have – Straatman en ben 35 jaar. Ik ben moeder van een wonderzoontje van 1,5 jaar. Een wondertje noemen wij hem omdat het voor ons niet vanzelfsprekend is om zwanger te raken. Na bijna 2 jaar van wachten, onderzoeken, wachten, een miskraam en een operatie zijn we eindelijk zwanger geraakt  van ons zoontje. De twee jaar waren erg zwaar en ik had hier graag wat meer psychosociale steun bij gehad. Deze kon ik echter niet in de buurt vinden waardoor het idee is ontstaan om deze hulp zelf te gaan bieden.

Van loondienst naar zelfstandig ondernemer

Ik was al opgeleid tot maatschappelijk werker en werkte als ambulant begeleider in loondienst met mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking. Hier had ik het niet meer naar mijn zin. De werkdruk was hoog er waren onenigheden en we kwamen er samen niet uit, dus werd mijn contract niet verlengd. Ik heb me suf gesolliciteerd maar de zorgmarkt was verzadigd en met een paar jaartjes ervaring kwam ik niet aan het werk. Langzaam ben ik me toen al gaan oriënteren op het gebied van zelfstandig ondernemerschap. Dat kriebelde al wel een tijdje, maar ik vond het spannend om deze stap te nemen. Er komt zoveel bij kijken. Hoe kom ik aan klanten, wat als ik ziek ben, welke verzekeringen moet ik afsluiten, hoe werk het pensioen, kan ik het wel. Allemaal vragen waar ik tegenaan liep.

Mijn dilemma’s

Ik heb met veel mensen gesproken over mijn dilemma’s en heb uit eindelijk een besluit genomen. Aan het eind van mijn uitkeringstermijn heb ik dan toch de knoop doorgehakt om voor mezelf te beginnen. Ik had geen recht op bijstand dus niets te verliezen dacht ik zo. Daar begon de weg van twijfel, onzekerheid en nadenken over wat ik dan ging doen. Mijn vertrouwde oude werk, of het nieuwe, waar mijn hart ligt. Omdat ik zelf nog niet wist of ik ooit moeder zou worden durfde ik het nog niet aan om lotgenoten te gaan begeleiding. Dit kwam nog te dicht bij en voor mijn gevoel had ik te weinig ervaring op dit vlak. Ik ben toen eerst voor mezelf begonnen als ambulant begeleider. Dat leek me veilig omdat ik daar ervaring in had. Dit vond ik wel leuk, maar door alles wat ik zelf meegemaakt heb, is mijn interesse gaan verschuiven.

Daarnaast is het erg lastig om als éénpitter gezien te worden tussen alle grote organisaties, dat maakte dat ik mijn motivatie in dit werk verloor. Tot kort geleden heb ik dit werk nog wel gedaan, maar momenteel richt ik me op mijn nieuwe doelgroep.

De omslag

Toen ik eindelijk zwanger was, was dat voor mij ook het moment om mijn droom na te jagen. Een praktijk waarin ik mensen met een (nog) onvervulde kinderwens begeleid. NOG staat tussen haakjes omdat mensen bij mij terecht kunnen voor, tijdens en na een vruchtbaarheidsbehandeling. Ik heb me om laten scholen zodat ik meer kennis heb en ik lees erg veel om nog meer bij te leren. Als eerst heb ik een training gevold over “rouw bij een onvervulde kinderwens”. Dit vond ik zo interessant dat ik toen zeker wist dat ik hier in verder wilde. Toen ik een opleiding in België tegenkwam om me verder bij te scholen heb ik na lang twijfelen vanwege de afstand toch besloten om ook deze te volgen. Nu heb het gevoel dat ik genoeg kennis in huis heb en volg ik mijn hart. Mensen komen bij mij omdat ze geholpen willen worden en dit zelf ook inzien, dit was bij mijn vorige werk niet altijd zo. Ik kan zelf mijn tijden indelen wat fijn is omdat ik volop van het moederschap wil genieten en leuk en dankbaar werk kan doen.

Eigen baas en meer energie

Ik krijg energie van mijn werk en dat heb ik nodig. Het opstarten van een eigen praktijk gaat niet zo snel omdat ik ook van mijn lieve zoontje wil genieten. Het is soms wel lastig omdat ik sneller wil dan dat het gaat, dat is soms lastig. Maar ik vind het allemaal leuk en daarom moet ik soms mijn focus zoeken en goed plannen dan gaat het goed. Ik kan zelf kiezen wat ik wil doen en hoe. Zo bied ik individuele begeleiding, groepsbegeleiding, wil ik lotgenoten contact ondersteunen, zet ik me in voor de dag van de kinderwens, ben ik bezig met een kinderboek, ondersteun ik bij een schrijfworkshop etc. Allemaal leuke dingen die het werk erg afwisselend maken. Wil je meer weten over wat ik te bieden heb. Kijk dan op www.kinderwensbegeleiding.nl 

 

 

—————————————————- 

Ben jij klaar met twijfelen over wat je nu écht wilt? Ben je er klaar voor om in actie te komen om jouw unieke talenten te ontdekken en met je mindset aan de slag te gaan? Mijn nieuwe programma ‘Inzicht in Jezelf’ helpt je om nu echt eens van dromen naar doen te gaan.

Heb jij ook je passie gevolgd en daardoor een carrièreswitch gemaakt en lijkt het jou leuk om daar een keer een gastblog over te schrijven? Laat het me weten en ik vertel je meer.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter