vitamine-T-logo
Comfortzone

Als passies samenkomen

Dit gastblog is geschreven door Marcel Korbee.

Hi! Ik ben Marcel Korbee, 44 jaar en werk als inkoper/productiemanager in de mode. Een afwisselende baan in een dynamisch bedrijf, geen dag is hetzelfde. Inmiddels werk ik hier 15 jaar naar volle tevredenheid. Althans dat dacht ik. De laatste jaren bekroop mij een gevoel dat ik aanvankelijk niet kon duiden. Mijn werk doe ik de laatste jaren op de automatische piloot, het is een kunstje geworden.

Meer avontuur en plezier

Ik was ongelukkig, altijd moe en daardoor prikkelbaar. Ik miste positieve spanning en spontaniteit, wilde meer avontuur en plezier in mijn werk en dus ook in mijn leven. Eigenlijk was ik heel ontevreden maar deed niets met dit gevoel. Er moest iets veranderen. Maar ja, wat? Mijn baan opzeggen en kijken waar het schip strandt? Nee, zo zit ik niet in elkaar. Ik maakte vorig jaar een plan voor de lange termijn en weet welk doel ik voor ogen heb. Nu ik eenmaal de beslissing heb genomen om een andere koers te gaan varen is er een last van mijn schouders gevallen.

Uit je comfortzone stappen

Als je iets in je leven wilt veranderen zal je dit zelf moeten doen, een ander doet het niet voor je. Dit betekent dat ik uit mijn comfortzone moest stappen om mijn dromen na te jagen. Doodeng! Het loslaten van alle zekerheden was niet altijd even makkelijk maar wat ben ik blij dat ik het heb gedaan. Het geeft mij veel energie en heb rust in mijn hoofd gekregen. Maar nog belangrijker, ik ben veel gelukkiger en heb vertrouwen in een mooie toekomst. Soms was het een ware worsteling maar ik heb me nooit door iets of iemand laten tegenhouden. In het proces word ik voor de volle honderd procent gesteund door mijn vriend, niet onbelangrijk.

Tijdens onze roadtrip door Zuid-Afrika begon ik met bloggen. Aanvankelijk voor familie en vrienden zodat zij op de hoogte bleven van onze avonturen. Ik beleefde ontzettend veel plezier aan het bloggen, het smaakte naar meer. Zo is mijn reisblog www.yourtravelguideonline.com ontstaan. Mijn passie voor fotografie, reizen en schrijven komen hier samen. Inmiddels heb ik een succesvol blog en volg ik een studie aan de Schrijversacademie, dit alles naast mijn fulltime baan.

Volg je gevoel

De verandering heeft mij ontzettend veel gebracht. Als mens ben ik gelukkiger en sterker geworden en durf ik te vertrouwen op mijn gevoel. De afgelopen maanden ben ik gegroeid. Het voelt alsof ik uit mijn schulp ben gekropen. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en barst van de ideeën. Ik heb het lef gehad om uit mijn comfortzone te stappen en voor mijn droom te gaan. Ik ben trots op wat ik in een korte periode al bereikt heb en het smaakt naar veel meer. Is mijn verhaal herkenbaar voor jou maar twijfel je nog om de stap te nemen? Laat je hart spreken en volg je gevoel!

– – – – – – – – – – – – – 

Ben jij klaar met twijfelen wat je nu écht wilt? Ben je er klaar voor om in actie te komen om jouw droombaan te vinden? Mijn talentenprogramma kan je daarbij helpen, met of zonder professionele begeleiding.

Heb jij ook je passie gevolgd en daardoor een carrièreswitch gemaakt en lijkt het jou leuk om daar een keer een gastblog over te schrijven? Laat het me weten en ik vertel je meer.

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter